Annons

Nytt stabsläge på Karolinska efter it-strul

Vård • Publicerad 3 januari 2020
Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge har gått upp i stabsläge igen. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge söder om Stockholm har omfattande it-problem som tvingar sjukhuset att på nytt gå upp i stabsläge.

"Nätverksproblemet som vi trodde var åtgärdat har återigen uppstått och verksamheten i Huddinge går upp i stabsläge från klockan 11.30 i dag, fredag. De reservrutiner som infördes i går gäller även i dag", säger chefsläkaren Torbjörn Söderström i ett pressmeddelande.

Annons

På torsdagen drabbades sjukhuset av nätverksproblem. Ett större it-problem drabbade samtidigt journalsystemet Take Care, som används av alla akutsjukhus, utom S:t Görans, och många vårdcentraler.

Vid behov kommer vissa operationer att flyttas till Karolinska i Solna, meddelar sjukhuset.

Stabsläge inom sjukvården innebär att en särskild sjukvårdsledning håller sig underrättad om läget, vidtar nödvändiga åtgärder och följer händelseutvecklingen. Det är det första av tre fastställda beredskapslägen. De övriga är förstärkningsläge respektive katastrofläge

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons