Annons

Femte krysset för IFK Norrköping

IFK Norrköping fick stopp på Elfsborgs målkalas. Men fick samtidigt nöja sig med ytterligare ett kryss – den femte oavgjorda matchen den här säsongen.
Fotboll • Publicerad 6 maj 2019
Uppgivet i Borås. Elfsborg och IFK Norrköping fick nöja sig med en poäng var, efter 0–0.
Uppgivet i Borås. Elfsborg och IFK Norrköping fick nöja sig med en poäng var, efter 0–0.Foto: Adam Ihse/TT

Sett till slutminuterna, då Elfsborg gång på gång avancerade mot IFK Norrköpings straffområde, kanske poängen inte var helt ovälkommen.

Men sett till säsongsinledningen och läget i tabellen var ytterligare ett kryss inte det som topptippade IFK Norrköping hade hoppats på. Den mållösa matchen mot Elfsborg var femte gången på sju matcher som laget fått med sig bara en poäng.

Annons

Norrköpingsmittfältaren Simon Thern poängterar dock att kryssen kommit mot bland andra AIK och Malmö FF.

– Vi har för lite poäng. Men samtidigt, om man summerar match för match vilka lag vi har mött och vad resultatet blev, är det inga resultat som sticker ut egentligen, säger han.

– Jag skulle nästan säga att vi var sämre förra året, prestationsmässigt, men då hade vi ett schema som gjorde att vi vann matcher även om vi inte var så bra.

"Hel del nästanlägen"

För Elfsborg blev det samtidigt en rätt frustrerande tillställning, efter målfesterna i de senaste två omgångarna (4–2 mot både Örebro och Sirius). Men mot Norrköping stämde anfallsspelet inte riktigt. Boråslaget skapade visserligen en del lägen, men det saknades skärpa i de avgörande lägena.

– Vi ville hemskt gärna vinna hemma, men i dag räckte det inte hela vägen, konstaterar Elfsborgstränaren Jimmy Thelin.

– Men det var en hel del "nästanlägen" som kunde ha gått vägen.

Det var IFK Norrköping som inledde piggast, med bland annat en tidig hörna som höll på att ställa till det för Elfsborgsmålvakten Kevin Stuhr Ellegaard. Men varken han eller Norrköpingskollegan Isak Pettersson utsattes egentligen för några större prövningar under matchen.

"Skiter i tabellen"

För Norrköping handlade mötet i Borås inte minst om att försöka undvika att utöka antalet oavgjorda matcher. ”Peking” har visserligen spelat lika mot flera av de andra topptippade lagen. Men fem enpoängare på de första sju matcherna har ändå gjort att tabellplaceringen är relativt blygsam än så länge.

– En poäng hade säkert kunnat vara något vi hade varit nöjda med om vi inte haft en rad oavgjorda innan den här matchen, medger Norrköpingstränaren Jens Gustafsson, som dock inte alls är sugen på att prata om tabellplaceringen.

– Det skiter vi rätt mycket i just nu, säger han.

Jens Bornemann/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons