Annons

Nytt dödsfall efter vattenepidemin i Askøy

Norge • Publicerad 13 juni 2019
Invånare i norska Askøy måste koka sitt dricksvatten eftersom efter den bassäng som förser Askøy med dricksvatten visat sig innehålla E. coli-bakterier, Clostridium och intestinala enterokocker.Foto: Marit Hommedal/NTB/Scanpix/TT

En patient från norska Askøy som blev inlagd på Haukelands universitetssjukhus i samband att kommunens invånare druckit hälsovådligt vatten har avlidit

Enligt sjukhusledningen avled patienten i onsdags efter att ha blivit sjuk av bakterien campylobacter.

Annons

Bakterien är densamma som hittats i dricksvattnet i Askøy. Totalt har 49 vuxna och 15 barn lagts in på sjukhus efter sjukdomsutbrottet, som av allt att döma kommer från en bassäng som förser Askøy med dricksvatten.

En ettårig pojke avled i förra veckan på grund av en tarminfektion, men huruvida dödsfallet kan kopplas till smittan är ännu oklart. Larmet gick för första gången förra torsdagen.

I den aktuella bassängen har man funnit E. coli-bakterier, Clostridium och intestinala enterokocker.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons