Annons

Olsson körde ur på tio sekunder: "Fiasko"

Tio sekunder av dåliga svängar. Sedan blev det platt fall för Matts Olsson i Garmisch-Partenkirchens storslalom.
Alpint • Publicerad 2 februari 2020
Matts Olsson. Arkivbild.
Matts Olsson. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Karlstadpôjken Matts Olsson får inte till det i backen den här säsongen. Den svenska storslalomspecialisten har ännu inte nått någon topp tio-placering i vinter, och i tyska Garmisch-Partenkirchen på söndagen tog han sig inte ens genom hela pisten.

Olsson, med startnummer tolv, stod på benen i tio sekunder innan han körde ur och fick avsluta tävlingen i förtid.

Annons

– Det är ju fiasko, stort fiasko. Jag kan nästan bara skratta åt det, jag startar med några riktigt dåliga svängar och sedan ramlar jag. Det är inte så mycket att analysera. Det blev en väldigt tråkig dag, säger Olsson till SVT.

Det var inget optimalt underlag för dagen, säger han. Å andra sidan har han svårt att skylla på backen, erkänner han.

– Det är kanske inte perfekta förhållanden, men nu kom jag ju inte så långt, så jag vet inte riktigt hur det var längre ner, säger Olsson.

– Det är en märklig känsla när man går ifrån att ladda för någonting och sedan hinner man knappt starta innan all luft går ur.

Schweizaren Loic Meillard ledde efter första åket men fick nöja sig med andraplatsen i jakten på karriärens första seger i världscupen. Fransmannen Alexis Pinturault fick till ett kanonåk och vann med 16 hundradelar.

Norrmannen Leif Kristian Nestvold-Haugen fick också kliva upp på prispallen, distanserad av Pinturault med 24 hundradelar.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons