Annons

Nyfosa: Framtiden är oviss

Fastighetsbolaget Nyfosa – som tappat nästan en fjärdedel av sitt börsvärde sedan årsskiftet – rapporterar ett minskat förvaltningsresultat för andra kvartalet. Vd Stina Lindh Hök beskriver framtiden som oviss i räntechockens spår.
Ekonomi • Publicerad 11 juli 2023

"Vi lever i en mycket osäker omvärld där ränteutvecklingen är avgörande för hela fastighetssektorn. Det finns mycket att säga om detta men slutsatsen är att framtiden är oviss och omöjlig att skapa sig en helt klar uppfattning om", skriver Lindh Hök i en kommentar till delårsrapporten för andra kvartalet från bolaget.

Nyfosas förvaltningsresultat föll till 318 miljoner kronor under kvartalet, ned från 403 miljoner ett år tidigare.

Annons

Bolaget uppger att man under kvartalet tog en nedskrivning av värdet på fastigheter på 199 miljoner kronor och samtidigt refinansierade banklån för 4,9 miljarder och obligationslån för 0,8 miljarder.

"Nyfosa har en stabil och välavkastande portfölj som klarar hårda vindar och förr eller senare mojnar vinden", skriver Lindh Hök om utsikterna framåt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons