Annons

Nyförvärvet mållöst när Häcken vann

I veckan blev han klar som Alexander Jeremejeffs ersättare.
Borta mot Örebro fick Häckens nya anfallare förtroendet direkt.
Men det slutade med att Gustaf Nilsson fick lämna planen efter en hopskallning i Häckens 2–1-seger mot Örebro.  
Fotboll • Publicerad 18 augusti 2019
Häckens Joona Toivio nickar in 1–0 mot Örebro.
Häckens Joona Toivio nickar in 1–0 mot Örebro.Foto: Conny Sillén/TT

– Det var huvud mot huvud med (Michael) Almebäck. Men det är lugnt med mig, det var nog värre för honom, säger Gustaf Nilsson efteråt.

Häcken kom till spel utan målfarlige anfallaren Alexander Jeremejeff som nyligen blev klar för Dynamo Dresden i den tyska andraligan. Ersättaren Gustaf Nilsson slog igenom i Falkenberg för några år sedan och kom närmast från danska Vejle. Nilsson gick rakt in på Jeremejeffs position, samtidigt som Häcken saknade en annan anfallare, Paulinho (avstängd), liksom försvararen Godswill Ekpolo.

Annons

– Det kändes givet att starta med Gustaf Nilsson. Vi behövde något nytt att tror på, säger tränare Andreas Alm som var nöjd med anfallarens debut.

Inte förvånad

Och Nilsson verkade inte speciellt förvånad över att ha blivit inkastad efter bara tre träningar med laget.

– Jag har tränat bra, tycker jag, så det var härligt att komma in direkt från start, säger han.   

– Det kändes helt okej. Men det var synd att jag inte gjorde mål. Jag hade något läge där jag borde ha skjutit, i stället för att hitta en annan spelare.

Häcken började övertygande och skapade en del farliga lägen mot Örebromålet. Och efter en dryg halvtimme lossnade målskyttet när försvararen Joona Toivio höll sig framme och nicktouchade in en hörna.

Efter drygt en timme höll publiken sedan andan när Michael Almebäck och Gustaf Nilsson krockade med huvudena. Örebroförsvararen Almebäck bandagerades och spelade vidare medan Gustaf Nilsson bytte med Kwame Kizito.

– Men det var inte därför jag blev utbytt. Jag kunde ha spelat vidare, det var inte värre än så, säger Gustaf Nilsson.

Toppen tätnar

Tio minuter före full tid tryckte sedan Viktor Lundberg distinkt in 2-0 till Häcken efter ett fint dribblingsnummer av Kizito.

I den 87:e minuten reducerade Örebros inhoppare Agon Mehmeti, men närmare än så kom inte Närkelaget.

– Visst, på slutet blev det lite nervigt men det kändes annars som att vi hade kontroll på matchen, säger Gustaf Nilsson.

Annons

AIK förlorade samtidigt hemma mot Kalmar, och Häcken är nu bara tre poäng bakom Solnalaget och fyra bakom serieledande Djurgården, som dock har spelat en match färre.

– Vi kommer närmare. Nu är det bara att se fram emot nästa match och försöka vinna den också. Så får vi jobba lite underifrån och komma med allt vi har.

– Jag ser ingenting som kan stoppa oss. Visst, vi är några poäng bakom, men vi är ett bra lag och vi ska bara fortsätta att ta en match i taget och försöka vinna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons