Intensiv jakt på brexit-lösning
Till både Berlin och Paris kom premiärminister Theresa May för att tala brexit på tisdagen.
"Ledarna diskuterade Storbritanniens anhållan om en förlängning av brexitprocessen till den 30 juni. Premiärministern lade fram de steg som regeringen vidtar för att föra processen till ett slut", meddelade det brittiska regeringskansliet i ett uttalande efter Mays möte med Tysklands förbundskansler Angela Merkel.
Enligt kansliet hann premiärministern även med att prata i telefon med Sveriges statsminister Stefan Löfven.
Några givna framsteg har dock inte offentliggjorts inför det extrainsatta EU-toppmöte i Bryssel på onsdagen som ska avgöra britternas fortsatta öde.
Om inte övriga EU går med på att ge Storbritannien en förlängning kan ett drastiskt utträde utan avtal vänta redan på fredag.
På tisdagskvällen gav det brittiska parlamentet sitt stöd till Theresa Mays försök att förlänga utträdesdatumet till den 30 juni, enligt nyhetsbyrån Reuters.
Vill ha tydlig plan
EU:s stats- och regeringschefer vill framför allt höra hur Theresa May har tänkt sig att få ett utträdesavtal godkänt i det brittiska parlamentet.
– De vill definitivt se en trovärdig plan, som övertygar om att vi kan få den här delen av brexitprocessen avklarad före sommaren, säger Irlands EU-minister Simon Coveney efter ett ministermöte i Luxemburg.
– Alla vill att den här fasen av brexitprocessen ska ta slut så fort som möjligt, fortsätter han.
EU:s chefsförhandlare Michel Barnier upprepar samtidigt att det enda som kan omförhandlas är den vidhängande politiska deklarationen som handlar om EU:s och Storbritanniens framtida relation.
– Jag kan säga två saker. Ett: Utträdesavtalet är inte öppet för omförhandling och kommer inte att bli det. Två: Den politiska deklarationen kan möjligen förbättras, om Storbritannien vill det, fastslår Barnier efter ministermötet i Luxemburg.
Samtal i London
De diskussioner som pågår i London mellan Konservativa partiet och Labour för att få ihop ett avtal som kan få stöd av en majoritet i parlamentet har ännu inte nått i mål. På tisdagskvällen kom beskedet att dagens samtal varit produktiva, och att nya samtal mellan partierna ska hållas på torsdag när Europeiska rådet har haft sitt möte, säger en talesperson för Theresa May, enligt Reuters.
Labour är framför allt ute efter en tullunion med EU. Både det och en bekräftande folkomröstning om ett utträdesavtal anses dock vara ytterst svårsmält för May och regeringen.
Handelsminister Liam Fox lär avgå omedelbart om en tullunion accepteras av May.
"Vi skulle fastna i den värsta av två världar", skriver Fox i ett brev till Konservativa partiets så kallade 1922-utskott, som tv-kanalen Sky publicerat.
Året ut?
Även om Theresa May bett om förlängning bara till slutet av juni väntas EU-toppmötet på onsdagen ägna en hel del tid åt att diskutera om det är mer lämpligt att tills vidare förlänga året ut eller till mars 2020, med tanke på att Storbritannien ändå gett order om att förbereda EU-val.
I så fall väntas dock båda sidor också få möjlighet att avsluta förlängningen i förtid, om ett avtal har godkänts eller om britterna inte lever upp till krav på att inte motarbeta EU:s övriga arbete under diskussionerna.