Annons

Nya lättnader på krogen skålades in

Coronaviruset • Publicerad 1 juli 2021
Människor sitter på Snaps uteservering vid Medborgarplatsen i Stockholm efter klockan 22.30, torsdagen den 1 juli då begränsningarna för öppettider för serveringsställen helt upphörde att gälla.
Människor sitter på Snaps uteservering vid Medborgarplatsen i Stockholm efter klockan 22.30, torsdagen den 1 juli då begränsningarna för öppettider för serveringsställen helt upphörde att gälla.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Många passade på att stanna kvar på landets alla serveringsställen till efter klockan 22.30, sedan den tidigare begränsningen av öppettiderna helt slutat att gälla på torsdagen.

Dessutom utökas också antalet tillåtna gäster vid varje bord inomhus från fyra till åtta personer. Utomhus slopas begränsningarna för storleken på sällskapen. Även fortsättningsvis ska sällskap sitta ner och kunna hålla avstånd, såväl inomhus som utomhus.

Uppmjukningen sker tack vare att smittspridningen av coronaviruset har minskat stadigt sedan början av maj.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons