Annons

Ny Tesla släpps – "kvickaste bilen" av alla

I morgon bitti svensk tid är det tänkt att Tesla ska presentera sin nya version av Model S kallad Plaid.
I en allt hårdare elbilskonkurrens är den tänkt att konkurrera med bland annat Porsches och Mercedes värstingmodeller.
Motor • Publicerad 10 juni 2021
Tesla presenterar nu en ny variant av sin Model S. Arkivbild.
Tesla presenterar nu en ny variant av sin Model S. Arkivbild.Foto: Rick Bowmer/AP/TT

Presentationen ska ske med start klockan 19 lokal tid i Kalifornien, natten till fredag svensk tid. Det är ännu oklart om företagets grundare Elon Musk kommer att närvara.

En hel del detaljer har sedan länge läckt ut kring den uppdaterade versionen av Teslas grundmodell som lanserades 2012. Då sågs den som banbrytande. Nu har konkurrensen hårdnat, särskilt i premiumsegmentet där en rad aktörer, bland annat tyska biljättar som Porsche, BMW och Mercedes presenterat sina egna eldrivna varianter.

Annons

Tesla Model S Plaid som den kallats har också drabbats av en rad kontroverser, förutom förseningar även också ifrågasättande kring planer på en ny form av ratt inspirerad av styrdonet i flygplan. Prestandamässigt ska man dock övertyga kunder med en acceleration på 0–100 km/h på 1,99 sekunder och en topphastighet på drygt 320 kilometer i timmen. Accelerationen innebär att den femsitsiga bilen blir "den kvickaste massproducerade bilen som någonsin gjorts", skriver Musk på Twitter.

Priset kan dock avskräcka, drygt 1,2 miljoner svenska kronor har det tidigare rapporterats.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons