Annons

Ny svensksuccé – trots Alexanderssons missar

Premiärhelgen av orienteringens världscup, i skogarna utanför Helsingfors, slutade i en svensk succé.
Tove Alexandersson och Gustav Bergman, som båda vann på medeldistans under lördagen, var på nytt snabbast i jaktstarten över långdistans.
Orientering • Publicerad 9 juni 2019
Tove Alexandersson under världscuptävlingarna i Finland.Foto: Svenska Orienteringsförbundet

Alexandersson, som startade med ett försprång på två minuter och åtta sekunder, vann damernas 8,9-kilometerslopp på tiden 58.50. 1.30 före finländska hemmalöparen Marika Teini som slutade tvåa.

"Det känns jättebra, verkligen en superbra start på den här säsongen", säger Alexandersson i ett pressmeddelande från Svenska orienteringsförbundet och fortsätter:

Annons

"Jag gjorde en rejäl miss i början av loppet, jag gjorde också en liten miss till, så jag tog det väldigt lugnt på slutet för jag visste att jag hade en lucka och ville hålla ihop det, så det var en defensiv orientering."

Gustav Bergman vann herrloppet över 13,4 kilometer på tiden 1.12.19, 1.58 före tvåan Frederic Tranchand. Bergman hade ett försprång på 1.33 vid starten och drygade ut avståndet till fransmannen Tranchand under loppets gång.

"Det känns skönt! Det var ett bra lopp. Jag har varit ensam hela vägen och orienterade bra, så jag kände mig ganska säker. Men det är alltid lite nervöst. Jag hörde att det knakade lite bakom mig några gånger och tänkte 'Är det någon som kommer?' Men det var lugnt", säger Bergman.

Karolin Ohlsson och Martin Regborn slutade båda femma bakom Alexandersson respektive Bergman.

På tisdag avslutas säsongens första världscuptävling i Finland med sprintstafett.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons