Annons

It-jättar föll hårt på Wall Street

Börs • Publicerad 8 september 2020
New York-börsen backade kraftigt. Arkivbild.
New York-börsen backade kraftigt. Arkivbild.Foto: Richard Drew/AP/TT

New York-börsen fortsatte nedåt på tisdagen och det var likt förra veckans utveckling aktier inom techsektorn som rasade.

Apples aktie sjönk med 6,7 procent, Amazon tappade 4,4 procent och Facebook föll 4,1 procent. Sammanlagt föll techsektorn med nästan 3 procent. Det var tredje dagen i rad med stadig nedgång och därmed den värsta tredagarsperioden sedan i mitten på mars. Trots denna nya nedgång är sektorn den som gjort bäst ifrån sig i år inom S&P 500, upp med omkring 25 procent.

Annons

Elbilstillverkaren Tesla rasade med 21,1 procent, den största procentuella minskningen på nästan sex månader, efter att ha missat att ta sig in på S&P 500-listan.

General Motors sköt i höjden med 8,1 procent efter att ha förvärvat en del i den amerikanska elbilstillverkaren Nikola, som i sin tur steg med 40,8 procent.

Dow Jones industriindex gick ned 2,3 procent, Nasdaqs kompositindex föll 4,1 procent och S&P 500-index tappade 2,8 procent.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons