Annons

Ny Led Zeppelin-dokumentär på väg

Musik • Publicerad 8 maj 2019
Den första officiella dokumentären om Led Zeppelin är på väg. På bilden syns den bortgånge trummisen John Bonhams son Jason Bonham tillsammans med originalmedlemmarna Robert Plant, John Paul Jones och Jimmy Page. Arkivbild.
Den första officiella dokumentären om Led Zeppelin är på väg. På bilden syns den bortgånge trummisen John Bonhams son Jason Bonham tillsammans med originalmedlemmarna Robert Plant, John Paul Jones och Jimmy Page. Arkivbild.Foto: Dario Cantatore/AP/TT

En ny dokumentär om det brittiska rockbandet Led Zeppelin är på gång, och det uppges vara den första officiella versionen. Filmskaparen Bernard MacMahon ligger bakom den kommande filmen som skildrar bandets tidiga år under slutet av 1960-talet.

"Tiden var kommen för oss att för första gången berätta vår egen historia med våra egna ord", säger bandet bassist John Paul Jones, enligt .

Annons

Filmen, som ännu inte har fått någon titel, bygger på tidigare osett film- och fotomaterial samt nya intervjuer med John Paul Jones, sångaren Robert Plant och gitarristen Jimmy Page.

Bernard MacMahon har tidigare regisserat dokumentärserien "American epic" om den amerikanska folkmusikens rötter.

"När jag såg allt Bernard hade gjort visuellt och ljudmässigt i "American epic" visste jag att han var rätt person att berätta vår historia", säger Jimmy Page.

Led Zeppelin-dokumentären har ännu inte fått något premiärdatum.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons