Annons

Ny koranbränning möttes av protester

Samhälle • Publicerad 14 augusti 2023
Salwan Momika och Salwan Najem sparkade först på boken innan Najem tände eld på några sidor.
Salwan Momika och Salwan Najem sparkade först på boken innan Najem tände eld på några sidor.Foto: Anders Wiklund/TT

Ännu en koranbränning genomfördes i dag på Mynttorget framför riksdagen i Stockholm. Det var återigen Salwan Najem och Salwan Momika, som bland annat genomfört en aktion framför Iraks ambassad, som stod bakom demonstrationen.

De möttes av många motdemonstranter som ville visa sitt missnöje.

Annons

– Släck hatet, ropade en grupp iklädda röda brandkårshattar.

En man omhändertogs av polis efter att han försökt springa igenom polisens avspärrning men i övrigt gick demonstrationen lugnt till.

En annan man gick runt och delade ut choklad till åskådarna och de många turister som stannade till och undrade vad som försiggick.

– Vi vill ta över showen lite och visa att det här inte bara är en juridisk fråga eller en fråga för just de här få koranbrännarna som finns, utan uttrycka vad folket tycker. Jag tror att många tycker att det här är ett ganska tarvligt beteende, säger Christian Tengblad, en av dem i brandkårsutstyrsel.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons