Annons

Ny dödlig attack mot civila i Kongo-Kinshasa

Kongo-Kinshasa • Publicerad 7 februari 2020
Beniregionen i Kongo-Kinshasa.
Beniregionen i Kongo-Kinshasa.Foto: 

Åtta människor har dödats i en attack mot civila i området Mangina i Beniregionen i östra Kongo-Kinshasa. Den islamistiska extremistgruppen ADF tros ha utfört massakern. ADF ligger bakom en lång rad massmord i regionen.

Ytterligare omkring 20 personer saknas efter attacken.

Annons

– Vi vet inte om de har dödats, tagits som gisslan eller flytt området. Vi letar efter dem, säger polischefen Losendjola Morisho.

Regeringsstyrkor har nyligen inlett en militärinsats mot extremisterna, som har svarat med fler angrepp mot civilbefolkningen. Den 28 januari dödades 36 civila i en attack i närheten av staden Oicha i Beni.

ADF härrör ur en rebellrörelse som bildades i opposition mot den ugandiske presidenten Yoweri Museveni. 1995 fick ADF fäste i östra Kongo-Kinshasa, och tycks ha upphört med attacker i Uganda.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons