Annons

Ny cyberattack mot Albanien

Albanien • Publicerad 10 september 2022
Albansk polis utanför Irans ambassad i Tirana efter veckans anklagelser om att Iran låg bakom en tidigare cyberattack mot Albanien.
Albansk polis utanför Irans ambassad i Tirana efter veckans anklagelser om att Iran låg bakom en tidigare cyberattack mot Albanien.Foto: Franc Zhurda/AP/TT

Albanien har utsatts för en ny it-attack, uppger landets inrikesdepartement.

Enligt uppgift har polisens datasystem ha angripits, vilket bland annat innebär att alla system som används av gränspolisen stängts ned och enligt lokala medier är köerna långa vid flera gränsövergångar.

Annons

Albanien anklagade i veckan Iran för att ha legat bakom en cyberattack mot landet i juli och bröt sina diplomatiska relationer med Iran.

"Preliminära utredningar visar att attacken utförts av samma aktör", uppger inrikesdepartementet nu.

Iran svarade på veckans anklagelser med att de "helt saknade grund". Landet hade på lördagseftermiddagen inte svarat på de nya anklagelserna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons