Annons

Ny chef för Scandi Standard

Kronfågels ägare Scandi Standard har utsett Otto Drakenberg till tillförordnad vd, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Den tidigare vd:n Leif Bergvall Hansen lämnar därmed sin position med omedelbar verkan.
Ekonomi • Publicerad 3 juni 2021
Scandistandard, med varumärket Kronfågel i portföljen, är ledande producent av kycklingbaserade livsmedel i Norden och Irland. Arkivbild
Scandistandard, med varumärket Kronfågel i portföljen, är ledande producent av kycklingbaserade livsmedel i Norden och Irland. ArkivbildFoto: Pontus Lundahl/TT

Scandi Standard bedriver sedan tidigare en process för att rekrytera en ny vd och koncernchef.

"Otto Drakenberg kommer inledningsvis att fokusera på den uppkomna situationen inom kycklingproduktionen i Scandi Standards svenska verksamhet Kronfågel", skriver Johan Bygge, styrelseordförande i Scandi Standards.

Annons

Han ska även arbeta för att hitta en hållbar långsiktig lösning för den danska verksamheten inom Ready-to-cook.

"Genom denna åtgärd sätter vi extra kraft bakom vårt löfte att uppfylla bolagets högt ställda krav på djuromsorg och livsmedelssäkerhet så att alla ska kunna känna sig trygga med våra produkter", skriver Bygge.

Leif Bergvall Hansen lämnar sin post efter det att Aftonbladet granskat en Kronfågelanläggning utanför Katrineholm, där företaget kritiserades för brister i djurhållningen. Bland annat ska kycklingar ha skållats levande, och vid en kontroll som Livsmedelsverket genomförde i mars var en tredjedel av de undersökta kycklingarna i kylrummet förorenade av bland annat mag- och tarminnehåll.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons