Annons

Nu är Obama-porträtten på plats

För första gången sedan de lämnade presidentbostaden 2017 är Barack och Michelle Obama tillbaka i Vita huset. Under högtidliga former avtäcktes på onsdagen porträtten av det forna presidentparet, rapporterar .
USA • Publicerad 7 september 2022
Barack Obama och Michelle Obama fick sina porträtt avtäckta i en ceremoni i Vita huset.
Barack Obama och Michelle Obama fick sina porträtt avtäckta i en ceremoni i Vita huset.Foto: Andrew Harnik/AP
Michelle Obama ger maken Barack Obamas porträtt en applåd.
Michelle Obama ger maken Barack Obamas porträtt en applåd.Foto: Andrew Harnik/AP

Av tradition hängs den tidigare presidentens porträtt i Vita husets entréhall. Dock inte när Donald Trump regerade i presidentpalatset. Han tillät inte företrädaren Obamas officiella porträttmålning att komma över Vita husets tröskel.

Dessutom plockade Trump bort porträtten av presidenterna George W Bush och Bill Clinton från foajéns väggar.

Annons

Men under Joe Bidens presidentskap har nu Obama äntligen fått se sitt porträtt hängas upp på paradplats. Biden har även hängt tillbaka Bushs och Clintons porträtt.

Barack Obama, klädd i svart kostym med en grå slips, är målad mot en vit bakgrund, typisk för konstnären Robert McCurdy. Den tidigare första damen Michelle har avbildats av Sharon Sprung i en blåtonad långklänning mot en betydligt mer färgglad bakgrund.

McCurdy berättade i en intervju för White House historical association att han utgått från ett fotografi av den tidigare presidenten och att hans målning tagit mer än ett år att färdigställa.

Det är ännu inte bestämt när Trumps porträtt ska hängas upp.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons