Annons

Noshörningar tillbaka i Moçambique

Moçambique • Publicerad 2 juli 2022
Vita noshörningar är tillbaka i Zinave nationalpark i Moçambique. Arkivbild.Foto: Ben Curtis/AP/TT

Den vita noshörningen är tillbaka i Moçambique, efter att 19 noshörningar under fredagen välkomnats till nationalparken Zinave.

Noshörningarna har rest 160 mil med lastbil från Sydafrika och förhoppningen är att stärka det lokala djurlivet och ekonomin, då Zinave nu blir landets enda storviltspark där samtliga fem djurarter – elefant, noshörning, buffel, lejon och leopard – finns att se.

Annons

– Noshörningens återkomst innebär att Zinave blir en ny och spännande turistdestination i Moçambique, säger Werner Myburgh, chef för organisationen som har lett projektet.

Djurlivet i parken har sakta börjat återhämta sig, efter att ha decimerats på grund av tjuvjakt och det långa inbördeskrig som rasade i landet fram till 1992. Sedan 2015 har 2 400 djur tillhörande 14 olika arter introducerats till parken.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons