Annons

Norwegian permitterar 1 600 anställda

Ekonomi • Publicerad 9 november 2020
Norwegians koncernchef Jacob Schram. Flygbolaget måste nu minimera kostnaderna för att ta sig igenom krisen och överleva.
Norwegians koncernchef Jacob Schram. Flygbolaget måste nu minimera kostnaderna för att ta sig igenom krisen och överleva.Foto: Terje Bendiksby/NTB/TT

Efter den norska regeringens beslut att inte ge mer ekonomiskt stöd till Norwegian permitterar nu flygbolaget ytterligare 1 600 anställda.

"Efter dagens nedslående besked från den norska regeringen har vi inget annat val än att permittera ytterligare 1600 medarbetare på Norwegian och parkera 15 av de 21 planen vi har haft i luften den senaste tiden", säger Norwegians koncernchef Jacob Schram i ett pressmeddelande.

Annons

Innan coronakrisen hade flygbolaget över 10 000 anställda. Men nu har antalet reducerats till cirka 600 medarbetare.

Norwegian minskar också kraftigt sina inrikesflygningar i Norge. Kunder som redan har beställt biljetter kommer därför att påverkas, enligt Schram.

"Vi ska göra allt vi kan för att erbjuda berörda kunder alternativa resor och jag vill verkligen beklaga den här situationen. Alla berörda kunder kommer att få besked direkt av oss", säger Schram.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons