Annons

Norrmän drabbade i kryptosvindel

Ekonomi • Publicerad 10 maj 2022
Hundratals norska medborgare uppges ha drabbats av en hackerattack mot spelet Axie Infinity, som bygger på kryptovalutor. Arkivbild.
Hundratals norska medborgare uppges ha drabbats av en hackerattack mot spelet Axie Infinity, som bygger på kryptovalutor. Arkivbild.Foto: Lise Åserud TT/NTB

I mars stals kryptovaluta till ett värde av 615 miljoner dollar från spelet Axie Infinity.

Enligt norska myndigheter har 750 norrmän drabbats i hackerattacken mot spelet.

Annons

– Det är oklart vilka värden som stulits från de norska medborgarna, men det kan röra sig om runt 50 miljoner norska kronor, säger Pål K. Lønseth, chef vid norska Ekobrottsmyndigheten på en presskonferens på tisdagen.

Axie Infinity är ett onlinespel som utvecklats av den vietnamesiska studion Sky Mavis. Spelet använder Ethereum-baserade kryptovalutor. Enligt amerikanska myndigheter ska aktörer med anknytning till Nordkorea ligga bakom stölden.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons