Annons

Norra länken åter öppen

Trafik • Publicerad 7 oktober 2022
Köbildning i morgontrafiken då hela tunnelsystemet Norra länken E20 stängdes på grund av tekniska problem.
Köbildning i morgontrafiken då hela tunnelsystemet Norra länken E20 stängdes på grund av tekniska problem.Foto: Lars Schröder/TT

Tiotusentals bilister i Stockholmstrafiken berördes av ett stopp i Norra länken i morgonrusningen. Vid 11-tiden var trafiken i gång igen.

Stoppet i Norra länken, som sträcker sig tvärs igenom Stockholm, uppstod vid 04-tiden. Vid 06.30-tiden höll Trafikverket på att spärra alla infarter till tunneln och tömma den på trafik. Trafikverket varnade för en "väldigt stökig" dag i Stockholmstrafiken.

Annons

Stängningen av tunneln ledde till långa köer längs E4, ut på hela Essingeleden, både från norr och från söder.

– Tunneln kunde öppna igen strax före lunchtid, säger Emanuel Alvarez, presskommunikatör vid Trafikverket.

Stängningen berodde på att kontakten med systemen i tunneln bröts.

– I och med att vi inte hade kontakt med systemen kunde vi inte se vad som hände i tunneln. Det är en säkerhetsrisk, om det skulle inträffa en brand eller olycka, och därför fick vi stänga den, säger Emanuel Alvarez.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons