Annons

Nordea avvecklar delar av rysk verksamhet

Ekonomi • Publicerad 10 februari 2020
Nordea, som flyttade huvudkontoret från Stockholm till Helsingfors hösten 2018, är på väg att avveckla en del av sin verksamhet i Ryssland. Arkivbild.
Nordea, som flyttade huvudkontoret från Stockholm till Helsingfors hösten 2018, är på väg att avveckla en del av sin verksamhet i Ryssland. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Storbanken Nordea avvecklar en del av sin ryska verksamhet, uppger koncernens chef för extern kommunikation Afroditi Kellberg.

– Vi kommer fortfarande ha verksamhet kvar i Ryssland. Det vi har gjort är att vi har påbörjat en avveckling av de tjänster vi har erbjudit nordiska kunder som är verksamma i Ryssland, säger Afroditi Kellberg.

Annons

Uttalandet görs sedan nyhetstjänsten Realtid tidigare under måndagen rapporterat att Nordea skulle avveckla all verksamhet i Ryssland. Det stämmer inte, enligt Afroditi Kellberg.

– Nordea kommer ha kvar verksamhet i Ryssland riktad till icke-nordiska kunder, säger hon..

Inför den partiella reträtten från den ryska marknaden står Ryssland för 0,5 procent av Nordeas totala utlåning. Det är oklart om denna utlåning påverkas av att banken slutar erbjuda tjänster till nordiska kunder i Ryssland.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons