Annons

Nio saknas fortfarande efter båtolycka

Ungern • Publicerad 7 juni 2019
Räddningspersonal på Donau vid platsen för olyckan.
Räddningspersonal på Donau vid platsen för olyckan.Foto: Marton Monus/AP/TT

Flertalet av de 28 omkomna i båtolyckan på floden Donau i Budapest har nu hittats, meddelar ungersk polis. Nio personer saknas fortfarande.

Arbetet med att hitta kropparna har försvårats av högvatten och starka strömmar i floden, men både ungerska och sydkoreanska dykare jobbar vidare.

Annons

– Vi har sex patrullbåtar i Budapest och ytterligare nio nedströms hela vägen till den serbiska gränsen. Vi använder sonar, utrustning för att se i mörker och hundpatruller, säger Richard Prohanska, chef för sjöpolisen.

Turistbåten Mermaid sjönk inom loppet av några sekunder förra veckan efter att ha krockat med flodkryssaren Viking Sigyn.Ombord fanns 33 sydkoreanska turister och två ungerska besättningsmedlemmar. Sju personer räddades efter olyckan.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons