Annons

Nio döda i protester i Senegal

Senegal • Publicerad 2 juni 2023
Demonstranter drabbade samman med polis i Dakar i Senegal efter att oppositionsledaren Ousmane Sonko dömts till två års fängelse.
Demonstranter drabbade samman med polis i Dakar i Senegal efter att oppositionsledaren Ousmane Sonko dömts till två års fängelse.Foto: Leo Correa/AP/TT

Nio personer har mist livet i protester som utbröt i Senegal efter det att oppositionsledaren Ousmane Sonko dömts till två års fängelse. Det uppger landets inrikesminister Antoine Diome.

– Vi har tyvärr bevittnat våldsamheter som lett till att allmän och privat egendom förstörts och olyckligtvis nio omkomna i Dakar and Ziguinchor, sade Diome i tv.

Annons

Den 48-årige Sonko var åtalad för att ha våldtagit en 20-årig kvinna som arbetade på en massageklinik under 2021. Han var också åtalad för att ha dödshotat henne.

Ousmane Sonko har förnekat brott och hävdat att anklagelserna är politiskt motiverade.

Domstolen friade Sonko från våldtäkt och dödshot, men dömde honom för att ha förlett en person under myndighetsåldern 21 år till opassande handlingar.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons