Annons

Nicaragua släpper fångar

Nicaragua • Publicerad 9 juni 2019
Kravallpolis under förra årets protester i Nicaragua. Bilden är från i maj 2018.
Kravallpolis under förra årets protester i Nicaragua. Bilden är från i maj 2018.Foto: Esteban Felix/AP/TT

Nicaraguas parlament har godkänt en lag som ger amnesti åt både demonstranter och poliser involverade i oroligheterna i landet förra året.

I april 2018 försattes landet i kristillstånd då protester mot en pensionsreform, som sedan slopades, övergick i krav på president Daniel Ortegas avgång.

Annons

I våldsamheter mellan demonstranter och säkerhetspersonal under de kommande fyra månaderna dödades fler än 300 personer, omkring 800 fängslades och tusentals flydde landet.

Regeringen har i samtal med oppositionen lovat att alla som greps i samband med demonstrationerna ska släppas fria, under villkoret att de avstår från att protestera igen. Överenskommelsen stänger också möjligheten att utreda och bestraffa säkerhetspersonal som bekämpade demonstranterna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons