Annons

Neymar nekar till våldtäktsanklagelser

En kvinna har anmält fotbollsstjärnan Neymar för våldtäkt. Han förnekar brott och hävdar att det rör sig om ett försök till utpressning.
Fotboll • Publicerad 2 juni 2019
Neymar på träningsanläggningen Granja Comary i Teresópolis. Bilden är från i tisdags.
Neymar på träningsanläggningen Granja Comary i Teresópolis. Bilden är från i tisdags.Foto: Leo Correa/AP/TT

Anmälan gjordes i São Paulo på lördagen, skriver den brasilianska sportajten Enligt anmälan ska brottet ha ägt rum på ett hotell i Paris i mitten av maj.

Neymar befinner sig just nu på det brasilianska landslagets uppladdning inför Copa América i Teresópolis norr om Rio de Janeiro.

Förnekar brott

Annons

I ett uttalande säger representanter för stjärnan att han helt och hållet tillbakavisar anklagelserna, och att det i stället rör sig om ett utpressningsförsök från den advokat som företräder kvinnan. Bevis för detta ska också lämnas över till polisen inom kort, heter det. Neymar publicerar också ett uttalande på där han förnekar brott.

Hans far, Neymar den äldre, säger till en lokal tv-kanal att sonen blivit lurad.

– Om vi inte kan visa sanningen snabbt blir det en snöbollseffekt av detta, säger fadern i intervjun enligt nyhetsbyrån Reuters.

– Om vi måste visa Neymars Whats App och konversationerna med den här tjejen så gör vi det. Det är tydligt att det handlar om en fälla.

Möttes på hotell

Enligt polisanmälan, som nyhetsbyrån Reuters tagit del av, ska kvinnan ha fått kontakt med Neymar på Instagram och bestämt träff på ett hotell i Paris. Enligt kvinnan ska Neymar då ha varit "uppenbart berusad", blivit aggressiv och sedan våldtagit henne. Två dagar senare reste hon tillbaka till Brasilien utan att gjort någon anmälan till fransk polis, eftersom hon var omskakad och rädd.

Stjärnans klubb Paris SG har ännu inte sagt något om anklagelserna.

Copa América, Sydamerikas motsvarighet till fotbolls-EM, inleds i Brasilien om ett par veckor.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons