Annons

Netanyahu till rätten i oktober

Israel • Publicerad 10 juni 2019
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu riskerar åtal för korruption. Arkivbild.
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu riskerar åtal för korruption. Arkivbild.Foto: Abir Sultan/AP/TT

Israels hårt prövade premiärminister Benjamin Netanyahu, som nyligen tvingades utlysa nyval efter att ha misslyckats med att bilda en koalitionsregering, kommer att infinna sig i rätten i oktober.

– Vi kommer att vara där, meddelade Netanyahus familjeadvokat på måndagen, sedan åklagare avslagit premiärministerns begäran om att skjuta upp förhandlingarna.

Annons

Netanyahu anklagas för korruption i form av mutbrott, bedrägeri och trolöshet mot huvudman. Bland annat misstänks han ha betalat medieägare för att publicera positiva nyheter om honom. Själv har Netanyahu brännmärkt anklagelserna som "en häxjakt".

Huruvida åtal ska väckas beslutas först efter domstolsförhöret i oktober. Nyvalet är planerat till den 17 september. Om Netanyahu lyckas klamra sig fast vid makten riskerar han att bli den förste israeliske premiärministern att ställas inför rätta någonsin.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons