Annons

Netanyahu begär mer tid för regeringsbildning

Israel • Publicerad 12 maj 2019
Israels premiärminisiter Benjamin Netanyahu.Foto: Gali Tibbon/AP/TT

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu kommer att be president Reuven Rivlin om mer tid för att bilda en ny regeringskoalition. Han uppger att orsaken bland annat är det uppblossade våldet mellan Gaza och Israel.

Netanyahus parti Likud fick 35 platser i parlamentet i valet den 9 april och presidenten gav honom formellt uppdraget att bilda regering den 17 april.

Annons

Enligt lag måste uppdraget vara utfört inom 28 dagar, men med möjlighet till en 14 dagar lång förlängning om det efterfrågas.

– Som vid tidigare tillfällen när jag har bildat regering ämnar jag att be om en förlängning från presidenten, säger Netanyahu.

– En sådan förlängning är inte bara acceptabel utan även nödvändig på grund av schemaproblem, säger han och syftar på helgerna nyligen och oroligheterna i området.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons