Annons

Nej till skyddsjakt på varg i Skåne

Djur • Publicerad 13 november 2020
Nyligen har får angripits av varg i Tyringe och Ravlunda i Skåne, men länsstyrelsen säger nej till skyddsjakt. Arkivbild.
Nyligen har får angripits av varg i Tyringe och Ravlunda i Skåne, men länsstyrelsen säger nej till skyddsjakt. Arkivbild.Foto: Heiko Junge/NTB/TT

Trot stvå konstaterade vargangrepp mot skånska får avslår länsstyrelsen begäran om att få inleda skyddsjakt.

Angreppen skedde i Tyringe i norra Skåne i lördags och i Ravlunda på Österlen i tisdags. Det är fortfarande oklart om det är samma varg som gett sig på fåren – svar från en dna-analys inväntas.

Annons

Klart är att det inte handlar om den varg som stod bakom fem fårangrepp i Skåne i september, för den har nyligen blivit ihjälkörd i Jönköpingstrakten.

Enligt riktlinjerna från länets viltförvaltningsdelegation ska samma varg vara inblandad i tre olika angrepp på tamdjur innan skyddsjakt bör övervägas, skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons