Annons

Nära 60 döda i bombdåd mot flickskola i Kabul

Antalet dödsoffer efter lördagens bombdåd utanför en flickskola i Afghanistan har under natten stigit till 58, rapporterar Reuters med hänvisning till afghanska myndigheter.
Afghanistan • Publicerad 9 maj 2021
En skadad man förs till sjukhus efter att en bomb briserat vid en skola i västra Kabul på lördagen.
En skadad man förs till sjukhus efter att en bomb briserat vid en skola i västra Kabul på lördagen.Foto: Rahmat Gul/AP/TT

Minst 150 skadade vårdas på sjukhus. Familjer letade fortfarande under söndagen efter saknade anhöriga vid stadens sjukhus.

– Hela natten har vi burit unga flickors och pojkars kroppar till begravningsplatsen och bett för de skadade, säger Mohammed Reza Ali, som har hjälpt de dödades familjer vid ett privat sjukhus, till Reuters.

Annons

Explosionerna ägde rum runt klockan 14, lokal tid, i distriktet Dasht-e-Barchi i västra Kabul – samtidigt som många boende i området var ute och handlade inför den muslimska fastemånaden ramadans avslutningshögtid id al-fitr nästa vecka.

Enligt en källa var det en bilbomb som detonerade, tillsammans med projektiler från granatkastare.

Området bebos till stor del av hazarer, en shiamuslimsk minoritet som flera gånger tidigare varit måltavla för attacker från den sunnifundamentalistiska terrorgruppen IS.

En talesperson för talibanerna har förnekat att rörelsen skulle vara inblandad i dådet. Men Afghanistans president Ashraf Ghani anklagar gruppen för att ligga bakom sprängningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons