Annons
Barometern.se/Kalmar

Kalmarbo startar namninsamling mot kommunens arenabesked

”Namninsamling för att stoppa Kalmar kommuns övertagande av Guldfågeln arena”. Det heter det online-upprop som Kalmarbon Erik Gunnarsson tagit initiativ till.
– Det är viktigt att visa att man tycker att de har gjort fel. Och detta är sättet som vi kan visa vårt missnöje på, säger han.
KALMAR • Publicerad 31 maj 2017 • Uppdaterad 18 augusti 2017
En namninsamling har startats mot att kommunen ska ta över Guldfågeln arena.
En namninsamling har startats mot att kommunen ska ta över Guldfågeln arena.Foto: Arkiv

På onsdagen avslöjade Östra Småland att kommunen tar över det ekonomiska ansvaret för Guldfågeln Arena. Enligt tidningen ska den politiska majoriteten vara överens med Kalmar FF.

Många kritiska röster har höjts. På onsdagen startade Kalmarbon Erik Gunnarsson därför en namninsamling mot beslutet.

Annons

– Jag såg att någon annan hade skrivit att vi skulle behöva en namninsamling eller en folkomröstning. Då tänkte jag att jag kunde skapa en namninsamling så att man kan visa vad man tycker, säger Erik Gunnarsson.

Vid lunchtid delade han det internetbaserade uppropet i Kalmargruppen på Facebook. Det har redan fått en hel del respons.

– Sist jag tittade var det ett 70-tal som skrivit på, jag vet inte hur många det är nu, säger Erik Gunnarsson tidigt på onsdagskvällen.

Vad tänker du själv om det här med arenan?

– Jag tycker att det är ett stort fiasko. Det är inte någonting som en kommun ska hålla på med, säger han och fortsätter:

– Jag tycker att de som beslutade om detta borde tänka över om de ska sitta kvar på sina poster och tänka över om de har folks förtroende efter att ha slarvat bort 240 miljoner kronor.

Förutom själva syftet att stoppa övertagandet hoppas Erik Gunnarsson att fler ska bli uppmärksamma på hur skattepengar används.

– Jag hoppas att människor ska bli lite mer medvetna om vad politiker använder våra pengar till – kanske reflektera över det och tänka till om det är rätt eller fel.

Tanken med namninsamlingen är att den så småningom ska skickas till kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S).

Johan Persson kommenterade på onsdagen inlägget i Kalmargruppen. Där skrev han att helheten av alternativen presenteras på torsdag eftermiddag.

Annons

På torsdagsmorgonen hade 181 skrivit på namnuppropet.

Anton LernstålSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons