Annons

Myndigheters placering av personal kartläggs

Samhälle • Publicerad 2 september 2022
Civilminister Ida Karkiainen (S). Arkivbild.
Civilminister Ida Karkiainen (S). Arkivbild.Foto: Marko Säävälä /TT

Flera myndigheter har flyttats från Stockholm till andra orter i landet och har sitt säte utanför Stockholm men har fortfarande många kontor i huvudstaden. Nu får Arbetsgivarverket i uppdrag av regeringen att kartlägga var myndigheterna placerar sin personal.

"Regeringen har vidtagit ett antal åtgärder för att stärka den statliga närvaron. Då är det viktigt att myndigheternas beslut sammantaget inte leder i motsatt riktning", säger civilminister Ida Karkiainen (S) i ett pressmeddelande.

Arbetsgivarverket ska redovisa var myndigheter som har kontor i Stockholm, men sitt säte utanför Stockholms län, har placerat sin personal åren 2018–2022. Man ska också redogöra för var myndigheterna placerat sina ledningsfunktioner och var deras arbete huvudsakligen har förlagts.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons