Annons

Myhrer fortsätter – med specialupplägg

OS-guldmedaljören André Myhrer förlänger karriären med en sista säsong, med målet att nå tio världscupsegrar.
En förutsättning för att fortsätta var att få ett specialupplägg, med färre resor.
Alpint • Publicerad 8 maj 2019
"Jag har lite revanschsug efter en säsong som inte riktigt gick som jag hade velat", säger André Myhrer.
"Jag har lite revanschsug efter en säsong som inte riktigt gick som jag hade velat", säger André Myhrer.Foto: Pontus Lundahl/TT

Förra året tog han OS-guld i Pyeongchang. Men efter den gångna vinterns misslyckade VM på hemmaplan visste inte André Myhrer om han orkade fortsätta. Nu har han bestämt sig, och VM-besvikelsen är ett av skälen till att han kör en avslutande världscupsäsong.

– Jag har lite revanschsug efter en säsong som inte riktigt gick som jag hade velat. Det är lite märkligt nästan, men jag måste erkänna att jag hade svårare att tagga till efter OS-guldet trots att jag hade ett VM på hemmaplan att se fram emot. Nu kanske jag kan bli lite peppad istället av att veta att jag kan bättre, säger André Myhrer.

Öronmärkta tränare

Annons

Han blir tillsammans med storslalomveteranen Matts Olsson ankare i ett litet svenskt alpint A-lag på herrsidan. Endast Mattias Rönngren och Kristoffer Jakobsen får plats i tekniklaget. Dessutom finns ett fartlag med två åkare, Alexander Köll och Felix Monsén.

För Myhrer blir det dessutom ett något flexibelt träningsupplägg, där han inte kommer att följa med på alla landslagsläger. Att slippa vara borta så mycket från familjen var en förutsättning för att tvåbarnspappan skulle fortsätta.

– Jag kommer att ha två tränare och en servicekille runt mig, som kommer att vara med mig hela vägen. Då blir det lättare att lägga upp det på ett bra sätt. Vi kommer till exempel inte att åka till Nya Zeeland (landslagets försäsongsläger) utan stanna kvar i Europa och köra på här. Fördelen är att jag dels kan få ut så mycket som möjligt av träningen varje dag, och dels att jag slipper de här långa resorna som innebär att jag är borta i tre–fyra veckor i sträck.

Tuff målsättning

Den kommande säsongen saknar stora mästerskap. För att hitta motivationen har André Myhrer därför satt upp karriärens sista resultatmål: de åtta individuella segrarna i världscupen, sju i slalom och en i parallellslalom, ska bli tio.

– Det är definitivt ett högt mål. Jag har väl egentligen bara vunnit två race på en säsong en gång tidigare, och det var när jag vann slalomcupen (2012, Myhrer tog tre segrar). Så det har inte hänt jättemånga gånger, det får jag erkänna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons