Annons

Mycket jämnt mellan blocken dagar innan valet

Politik • Publicerad 7 september 2022
Valaffischer i centrala Stockholm. Arkivbild
Valaffischer i centrala Stockholm. ArkivbildFoto: Anders Wiklund/TT

Med bara dagar kvar till valet är det i stort sett helt jämnt mellan de två blocken. Detta enligt Svensk väljaropinion, den sammanställning Kantar Sifo gör för Sveriges Radios Ekot.

Socialdemokraterna når 28,9 procent, och de rödgröna partierna (S, V, MP och C) samlar 49,7 procent. Moderaterna får 17,9 procent och Sverigedemokraterna 20,3. Tillsammans med Kristdemokraterna och Liberalerna samlar detta block 49,3 procent – alltså en skillnad på bara 0,4 procentenheter.

Annons

Den största förändringen jämfört med senaste sammanställningen står Centerpartiet för, som ökar med 1,2 procentenheter till 7,8 procent. Både Liberalerna och Miljöpartiet når över riksdagsspärren.

De institut som ingår i sammanvägningen är Novus, Kantar Sifo och Ipsos. 8 367 intervjuer genomfördes mellan 31 augusti och 6 september.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons