Annons

Muskelsjuka Melvins tack till idolerna i Kalmar FF

Nioårige Melvin Karlsson från Påskallavik har en svår muskelsjukdom och Aspergers syndrom. Det han älskar mest av allt i livet är fotboll. I helgen fick han tillbringa några timmar tillsammans med sina idoler i Kalmar FF.
Kalmar • Publicerad 2 oktober 2018 • Uppdaterad 3 oktober 2018
Nioårige Melvin Karlsson har en svår muskelsjukdom och Aspergers syndrom. Han älskar fotboll och Kalmar FF och i helgen fick han träffa sina stora idoler i a-laget.
Nioårige Melvin Karlsson har en svår muskelsjukdom och Aspergers syndrom. Han älskar fotboll och Kalmar FF och i helgen fick han träffa sina stora idoler i a-laget.Foto: Privat

Här står Melvin Karlsson tillsammans med sina nya kompisar i Kalmar FF. I helgen fick den fotbollstokige nioåringen från Påskallavik träffa och träna tillsammans med sina idoler i det allsvenska laget.

Nioårige Melvin Karlsson har Duchennes muskeldystrofi, en svår muskelsjukdom som gör att musklerna sakta förtvinas vilket leder till att de flesta som drabbas av sjukdomen redan vid tidig ålder hamnar i rullstol. Hans storebror Kevin, som fyller 15 år på söndag, har också sjukdomen. Melvin har dessutom Aspergers syndrom. Hans stora intresse här i livet är fotboll och han älskar Kalmar FF och Oskarshamns AIK.

Annons

– Melvin är helt galen i fotboll. Hans diagnos gör att han går helt in i det och lär sig snabbt spelare och dess klubbar. Han spelar dagligen Fifa på tv-spel, han följer lokala klubbar och de största stjärnorna, berättar pappa Matthias Karlsson.

Stjärnmöte. Rasmus Elm skänkte sina fotbollsskor till Melvin Karlsson
Stjärnmöte. Rasmus Elm skänkte sina fotbollsskor till Melvin Karlsson

Familjen har ett fotbollsmål på gården där han och pappa Matthias ofta spelar och dessutom spelar nioåringen fotboll i IF Stjärnan.

– Han kan fortfarande spela fotboll och är med på sina villkor, men han blir fort trött, förklarar Matthias Karlsson.

Pappa Matthias ville göra något mer för sonens fotbollsintresse och kontaktade Kalmar FF för att höra om de kunde göra något för Melvin.

– Mattias Rosenlund (klubbchef KFF) kontaktade mig och vi pratade länge. Han var väldigt omtänksam och förklarade att de självklart ville göra något för Melvin.

Det hela slutade med att Melvin och hans familj blev inbjudna till Guldfågeln arena till lördagens träning.

– Vi fick träffa laget i omklädningsrummet och sedan fick Melvin vara med på träningen. Det var jättestort för honom! Att se glädjen hos honom var helt otroligt, förklarar Matthias Karlsson.

Hela familjen Karlsson bjöds in in till söndagens match mot Brommapojkarna och då fick Melvin komma nära spelarna i Kalmar FF igen eftersom han fick vara med nere vid planen under uppvärmningen.
Hela familjen Karlsson bjöds in in till söndagens match mot Brommapojkarna och då fick Melvin komma nära spelarna i Kalmar FF igen eftersom han fick vara med nere vid planen under uppvärmningen.Foto: Privat

Efter träningen fick Melvin en signerad tröja och pappa Matthias tog kort på hela gänget i omklädningsrummet.

– Det var helt underbara killar! Rasmus Elm kom fram och gav Melvin sina fotbollsskor och målvakten Lucas Hägg-Johansson gav honom sina handskar.

Därefter bjöds hela familjen in till söndagens match mot Brommapojkarna och då fick Melvin komma nära spelarna i Kalmar FF igen eftersom han fick vara med nere vid planen under uppvärmningen.

Melvin Karlsson pustar ut hemma efter en härlig helg tillsammans med idolerna i Kalmar FF.
Melvin Karlsson pustar ut hemma efter en härlig helg tillsammans med idolerna i Kalmar FF.Foto: Privat
Annons

– Det blev en helt fantastisk upplevelse och helg för Melvin och hela familjen. Det går inte med ord att beskriva hur mycket denna fantastiska upplevelse betyder för Melvin. Jag kunde inte i min vildaste fantasi drömma om allt det Kalmar FF gjorde för, inte bara Melvin, utan för oss föräldrar och storebror Kevin. Jag var helt tagen av all vänlighet vi möttes av, säger Melvins pappa Matthias Karlsson.

Han förklarar att han och hans fru Marzena är mycket tacksamma över det som spelarna, klubbchefen Mattias Rosenlund och ledarna gjorde för deras son.

– I våra föräldrahjärtan är de guld värda!

Ia SellerbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons