Annons

Musk skippar Twitters styrelse – aktien steg

Teslachefen Elon Musk väljer att inte ta plats Twitters styrelse. Beskedet ledde till att aktien i sociala medier-jätten steg på New York-börsen.
Ekonomi • Publicerad 11 april 2022
Elon Musk. Arkivbild.
Elon Musk. Arkivbild.Foto: Patrick Pleul/AP/TT

"Elon har beslutat sig för att inte gå med i vår styrelse", skriver Twitters vd Parag Agrawal i ett inlägg.

Parag Agrawal säger att man hade sett fram emot samarbetet och varit medveten om riskerna.

Annons

"Jag tror att det blir bäst. Vi har och kommer alltid att värdera åsikter från våra aktieägare oavsett om de sitter i vår styrelse eller inte. Elon är vår största aktieägare och vi kommer att vara fortsatt öppna för hans synpunkter", skriver Agrawal.

Varför Elon Musk inte tar plats i styrelsen framgår inte.

Den 4 april meddelades att Tesla-grundaren och flitige twittraren Elon Musk köpt drygt 9 procent av aktierna i Twitter. Han blev därmed bolagets störste ägare.

Beskedet fick aktien att rusa med 27 procent. När det efter köpet blev känt att Elon Musk också skulle ta plats i bolagets styrelse fortsatte aktien uppåt.

Måndagens vändning fick i stället bolagets aktie att falla cirka 7 procent i förhandeln på Wall Street, men vid börsens stängning hade Twitter stigit 1,7 procent.

Den senaste veckan har Tesla-grundaren twittrat flitigt om saker han vill förändra hos Twitter, till exempel att göra tjänsten annonsfri – trots att nära 90 procent av bolagets intäkter under förra året kom från annonser.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons