Annons

Musk blåser av strid med Apple

Det ser ut som att konflikten mellan Twitter och Apple är över. Men Twitterägaren Elon Musk kan i stället stå inför problem med ny EU-lagstiftning.
Ekonomi • Publicerad 1 december 2022
Apple och Twitter är för närvarande sams. Arkivbild.Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Apples vd Tim Cook har träffat Twitterägaren Elon Musk och "rett ut missförståndet" som fick Musk att förklara krig mot Iphonetillverkaren.

Bland annat uppger Musk att han fått en försäkran om att Twitterappen inte ska tas bort från Apples digitala butik App Store, och visade upp ett filmklipp och tackade Cook för rundvandringen på Apples "vackra huvudkontor".

Annons

"Tim var tydlig med att Apple aldrig övervägt att göra så", skriver Musk.

Kritiserade Apple

Elon Musk antydde tidigare i veckan i en serie Twitterinlägg att han tänkte ge sig på Apple. Han skrev bland annat att den amerikanska teknikjätten till största delen stoppat sin annonsering på Twitter, och riktade kritik mot att Apple tar 30 procent av försäljningskakan av de apptillverkare som tjänar mer än 1 miljon dollar årligen via App Store.

Musk hävdade också att Apple hotat med att ta bort Twitterappen från plattformen.

"Hatar de yttrandefrihet i USA", frågade sig den kontroversielle entreprenören.

Även om striden med Apple verkar ha blåsts av innan den knappt han börja, så står Musk och Twitter inför andra utmaningar.

Möte med EU

EU:s kommissionär för digitala frågor, Thierry Breton, sade vid ett videosamtal med Musk att Twitter måste öka sina ansträngningar betydligt för att följa EU-lagstiftning som träder i kraft nästa år.

Breton säger sig däremot vara nöjd över att Musk ser lagstiftningen som vettig.

"Men låt oss också vara tydliga med att det återstår ett jättelikt arbete – då Twitter måste implementera transparenta användaravtal, tydligt förstärka innehållsmoderering och hantera desinformation", säger han i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons