Annons

Musbråk i tunnelbana årets naturfoto

Kultur • Publicerad 13 februari 2020
Två möss som slåss– det blev den vinnande bilden i en naturfotografitävling. Pressbild.
Två möss som slåss– det blev den vinnande bilden i en naturfotografitävling. Pressbild.Foto: Sam Rowley/LUMIX People's Choice Award

Två möss står på bakbenen i vad som ser ut att vara ett klassiskt slagsmål. Fotografen Sam Rowleys "Station squabbel" blev den vinnande bilden när Naturhistoriska museet i London utsåg årets naturfoto, skriver Kulturnytt i Sveriges Radio.

Under en vecka låg Rowley på mage med kameran i Londons tunnelbana för att fånga bilden. Musbråket var över på en sekund och ska ha handlat om en brödsmula.

Annons

Hans jakt på bilden väckte en del uppmärksamhet. Bland annat lade sig en man plötsligt över honom, eftersom han trodde att Rowley hade fått en hjärtattack.

Totalt skickades 48 000 bilder in till tävlingen. 28 000 personer röstade sedan fram vinnarbilden. Enligt Sam Rowley är det den mest "gillade" bilden i nyhetsbolaget BBC:s historia.

Själv hoppas han att bilden gör att människor får upp ögonen för "oväntade dramer i den mest alldagliga storstadsmiljön", säger han i ett pressmeddelande, enligt SR.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons