Annons

Munskyddsvägrare riskerar böter i Iran

Iran • Publicerad 10 oktober 2020
Irans president Hassan Rohani. Arkivbild.
Irans president Hassan Rohani. Arkivbild.Foto: Irans presidentkansli via AP/TT

Iran inför böter för brott mot coronarestriktioner i huvudstaden Teheran efter en kraftig ökning i antalet registrerade fall av covid-19, meddelar president Hassan Rohani.

Bland de överträdelser som kommer att bötläggas finns vägran att bära munskydd på offentlig plats eller vägran att isolera sig vid sjukdom.

Annons

Bötesbeloppen varierar mellan 500 000 rial (drygt 100 kronor) för att inte bära munskydd till tio miljoner (drygt 2 000 kronor) för bolag som inte följer särskilda regler för företag.

Summorna är knappast obetydliga i ett land som tyngts av en ekonomisk depression sedan USA återinförde sina kraftiga sanktioner 2018.

Iran rapporterade 239 nya dödsfall i covid-19 i onsdags, det högsta antalet hittills under pandemin. Totalt har 28 000 människor avlidit och 496 000 smittats i Iran, enligt officiella siffror.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons