Annons

MP vill kraftigt höja flygskatten

Politik • Publicerad 4 maj 2019
Miljöpartiet vill höja flygskatten kraftigt, dock ej i regioner där alternativ till flyget saknas. Arkivbild.
Miljöpartiet vill höja flygskatten kraftigt, dock ej i regioner där alternativ till flyget saknas. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Miljöpartiets kongress beslutade sent på lördagskvällen att verka för att kraftigt höja flygskatten. Men undantag ska göras för regioner där det inte finns alternativ till att ta flyget.

Ursprungsförslaget var att flygskatten skulle omvandlas till en individuellt progressiv flygskatt, alltså att skatten blir högre ju fler flygresor man gör.

Annons

På söndagen kommer kongressen dock att fatta fler beslut om flygskatten. Till exempel finns förslag om att skatten på långväga resor minst ska fördubblas.

Kongressen beslutade också att partiet ska verka för att ta fram ett system där intäkter från miljöskatter går direkt tillbaka till medborgarna med en summa lika stor för alla.

Däremot röstade ombuden nej till förslaget att ändra partinamnet till enbart De Gröna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons