Annons

Mötte vildsvinsgalt i Stockholm

Natur • Publicerad 6 februari 2020
En vildsvinsgalt hade letat sig in i området Midsommarkransen i södra Stockholm. Grisen på bilden är dock från Tyskland. Arkivbild.
En vildsvinsgalt hade letat sig in i området Midsommarkransen i södra Stockholm. Grisen på bilden är dock från Tyskland. Arkivbild.Foto: Michael Probst/AP/TT

Ett vildsvin sköts på torsdagen i området Midsommarkransen i södra Stockholm. Galten hade dessförinnan skrämt upp flera personer när den sprang omkring på gatorna i området, rapporterar lokala medier.

Kent Skördegran som bor i Midsommarkransen fick syn på grisen på morgonpromenaden med hunden.

Annons

– Hunden började bete sig konstigt och vittrade. Sen såg jag vildsvinet, som vände sig om och tittade på både mig och hunden. Det var nära en hjärtinfarkt, den jäveln var stor. Jag var skärrad och fick bråttom därifrån, berättar Kent Skördegren för sajten Stockholm Direkt.

Senare under dagen avlivades galten av Stockholms stads viltvårdare.

– Det är inte speciellt vanligt att vi får in vildsvin så här. Vi försöker hålla dem utanför kommungränsen men ibland slinker de igenom, säger viltvårdssamordnare Tommy Tuvunger till sajten.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons