Annons

Mötte rådjur i trapphuset

Natur • Publicerad 8 juni 2019
Att rådjur söker sig till bebyggelse är inget ovanligt. Men i ett bostadsområde på Kvarholmen i Nacka är de extra närgångna. Arkivbild
Att rådjur söker sig till bebyggelse är inget ovanligt. Men i ett bostadsområde på Kvarholmen i Nacka är de extra närgångna. ArkivbildFoto: Jan Collsiöö/TT

Ett bostadsområde på Kvarnholmen i Nacka kommun har tre gånger på kort tid haft påhälsning av rådjur som tagit sig in i fastigheter. På lördagsförmiddagen möttes boende i ett flerfamiljshus av ett uppskrämt rådjur i trapphuset.

En viltvårdare tillkallades för att få ut djuret, som till sist kom ut i frihet, rapporterar

Annons

Hur djuret tog sig in i trapphuset är oklart. Men det är den tredje rådjursincidenten på tio dagar. För att komma till bostadsområdet måste rådjuren gå nerför en brant trappa. Sedan vågar de inte gå upp.

– Rådjuren ser rätt igenom ståltrappan när de ska gå uppför. Då blir de skrämda och kommer ingenstans, förklarar viltvårdare Clarence Breding för SVT.

Han rekommenderar att en grind sätts upp för att hindra djuren att ta sig in i området.

– Det händer att rådjuren springer runt och fäller utemöbler och slänger sig in genom fönster i ren panik.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons