Annons

Motstånd temat för årets Cinema Queer

Film • Publicerad 6 september 2019

Temat för årets upplaga av filmfestivalen Cinema Queer är motstånd. Bland annat kommer festivalen att uppmärksamma att det är 50 år sedan Stonewallupproret, då gästerna på baren Stonewall Inn i New York gick samman för att sätta stopp för polisens trakasserier mot hbtq-personer. Till minne av händelsen firas årligen Pride världen över.

Festivalen ska också uppmärksamma att det är 40 år sedan sjukdomsklassificeringen av homosexualitet avskaffades i Sverige.

Annons

En av alla de filmer som ska visas är Arthur J Bressan Jr:s dokumentär "Gay USA". I ett pressmeddelande står det att filmen är en hyllning till "internationell solidaritet och alla de aktivister som banat vägen".

Cinema Queer är en filmfestival för hbtq-film. Under årets upplaga, som äger rum den 24–29 september i Stockholm, visas 79 filmer.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons