Annons

Motorcykelmän dödade 15 i nigeriansk by

Nigeria • Publicerad 2 maj 2019
Gobirawa i norra Nigeria och Kuda i nordost.
Gobirawa i norra Nigeria och Kuda i nordost.Foto: TT

Runt 150 beväpnade personer på motorcyklar har anfallit två byar i norra Nigeria och dödat minst 15 personer, meddelar den lokala polisen.

Gruppen attackerade byarna Gobirawa och Sha Ka Wuce, brände byggnader och stal boskap i ett händelseförlopp över flera timmar under natten till i onsdags.

Annons

Området har drabbats av ett flertal liknande attacker i närtid. Gärningspersonerna tycks vara ute efter pengar, utan några ideologiska motiv.

Tidigare i veckan anföll grupper från den jihadistiska terrorgruppen Boko Haram byar i nordöstra Nigeria. Två tredjedelar av byn Kuda brändes ned och minst 30 av dess invånare massakrerades i en attack på tisdagen. I byn Duwabayi dödades 14 skogshuggare, vars kroppar hittades utanför orten i tisdags kväll.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons