Annons

Noa utreder misstänkt allsvensk matchfixning

Den allsvenska matchen mellan Kalmar FF och Elfsborg (1–1) utreds för misstänkt matchfixning.
Polisen bekräftar för TT att anti-korruptionsgruppen vid polisens nationella operativa avdelning (Noa) arbetar med frågan.
Fotboll • Publicerad 4 juni 2019
Polisen misstänker matchfixning i det herrallsvenska mötet mellan Kalmar FF och Elfsborg den 26 maj. Arkivbild.
Polisen misstänker matchfixning i det herrallsvenska mötet mellan Kalmar FF och Elfsborg den 26 maj. Arkivbild.Foto: Patric Söderström/TT

skrev om ärendet i lördags. Elfsborg välkomnar utredningen av matchen som spelades i Kalmar den 26 maj.

– Vi har fått information från förbundet (Svenska fotbollförbundet) att de tittar på matchen, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson till

Annons

– Det är väl jättebra att man utreder vad som har hänt, det välkomnar vi i alla lägen. Det är bra att det finns ett signalsystem som fungerar. Nu får vi avvakta och se vart det tar vägen.

Polisen bekräftar i ett mejl att ärendet hanteras av anti-korruptionsgruppen vid Noa, som i nuläget arbetar med att samla in information för att eventuellt kunna upprätta en anmälan.

Stefan Andreasson säger till Expressen att det rör sig om en enskild händelse, gällande en spelare. Men det bekräftas inte av Noa.

"Utöver det som kommunicerats, har vi i nuläget inga övriga kommentarer", skriver polisen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons