Annons

Mordförsök med traktor – åtalad har släppts

En 56-årig man misstänks ha bundit fast en kvinna vid en traktor och sedan kört med hennes kropp släpande efter fordonet på en gård i utkanten av Malmö.
Efter rättegången släpptes den häktade mannen, som åtalats för mordförsök, fri i väntan på dom.
Brott • Publicerad 8 juni 2023
Vid sextiden på morgonen den 29 december hittades en kraftigt medtagen kvinna på en grusväg i utkanten av Malmö. Arkivbild.
Vid sextiden på morgonen den 29 december hittades en kraftigt medtagen kvinna på en grusväg i utkanten av Malmö. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Om tingsrätten hade övervägt att fälla honom för mordförsök då tror jag inte att de hade släppt honom, säger mannens försvarsadvokat Anders Elison.

Troligtvis kommer dock 56-åringen att dömas för någon form av brott, säger advokaten.

Annons

– Han döms sannolikt för någonting och då blir det väl i sådana fall ett misshandelsbrott, säger Anders Elison.

Det var under mellandagarna i fjol som kvinnan ska ha blivit släpad efter en traktor. Hon lämnades kvar ute under natten och hittades under morgonen den 29 december kraftigt nedkyld. Kvinnan ska ha drabbats av hjärtstopp och hud hade skrapats av kroppen. Hon fördes till sjukhus för vård och överlevde.

Mannen har suttit häktad sedan nyårsafton. Åklagaren ville efter onsdagens förhandling ha mannen fortsatt häktad på grund av bland annat flyktfara, men rätten valde att häva häktningen.

– Han har suttit häktad jättelänge, så en stor del av straffet är möjligtvis avtjänat, säger Anders Elison.

När åtal väcktes var grov misshandel åklagarens alternativa yrkande.

Domen kommer den 21 juni.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons