Annons

Mordbrännare råkade tända eld på sig själv

En mordbrännare som tände eld på en pizzeria i Piteå i somras fastnade på film när han tände eld på sig själv också. Den brännskadade man som står inför rätta hävdar att han spillt kokande vatten över sig.
Brott • Publicerad 3 november 2020
En man som tände eld på en pizzeria i Piteå råkade tända eld på sig själv också. Arkivbild från en annan brand.
En man som tände eld på en pizzeria i Piteå råkade tända eld på sig själv också. Arkivbild från en annan brand.Foto: Johan Nilsson/TT

Filmerna från pizzerians övervakningskamera, från natten den 18 till 19 juli, visades när rättegången startade på tisdagen, rapporterar Piteå-Tidningen , som publicerar delar av dem.

Klippen visar hur en man med en snävt åtdragen jackhuva trippar in i pizzerian och häller brännbar vätska lite här och var i lokalerna. Han ställer sig mitt på golvet – omringad av vätska – och tänder eld på något pappersliknande. Skärmen bländas och blir helt vit, en explosiv brand tar fart och mannen springer ut ur byggnaden i panik, täckt av lågor.

Annons

Några timmar senare larmade en man i en lägenhet i en närliggande ort om att han fått brännskador, vilka han sade hade uppstått då han tappat en kastrull med kokande vatten. Det är denne man som står inför rätta, då åklagaren inte köper hans förklaring.

Bland bevis som läggs fram emot honom finns en jacka med hans dna som hittades vid brottsplatsen, ett intyg som säger att skadorna inte är sådana man får av skållhett vatten, samt ett kvitto från en bensinstation där han tankat 0,85 liter bensin två gånger, skriver PT.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons