Annons

Mnuchin lämnar inte ut Trumps deklarationer

USA • Publicerad 7 maj 2019
USA:s finansminister Steven Mnuchin säger att kravet på att Donald Trumps deklarationer ska offentliggöras saknar stöd i lagen. Bild från i april.
USA:s finansminister Steven Mnuchin säger att kravet på att Donald Trumps deklarationer ska offentliggöras saknar stöd i lagen. Bild från i april.Foto: Patrick Semansky/AP/TT

USA:s finansminister Steven Mnuchin tänker inte att ge efter för Demokraternas krav att lämna över president Donald Trumps deklarationer.

I ett brev till Richard Neal – som leder ett utskott för skattefrågor i representanthuset och är den som begärt ut uppgifterna – skriver finansministern att kravet från Demokraterna saknar stöd i lagen.

Annons

Nu väntar troligtvis en långdragen juridisk strid mellan demokrater och Trumps läger om deklarationerna ska göras offentliga.

I USA är det tradition, men inte lag, att presidenter, presidentkandidater och vicepresidentkandidater offentliggör sina självdeklarationer. Trump har hittills hållit sina för sig själv, vilket har eldat på spekulationer om hans inkomster och förmögenhet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons