Annons

Misstänkta danskar får brev från polisen

Danmark • Publicerad 4 februari 2020
Danska polisen ska skicka brev till personer som misstänks för att ha köpt hasch i Esbjerg med omnejd. Arkivbild.
Danska polisen ska skicka brev till personer som misstänks för att ha köpt hasch i Esbjerg med omnejd. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Över 1 000 personer i staden Esbjerg med omnejd kommer att få ett brev från polisen, där de informeras om att de misstänks för att ha köpt hasch.

Misstankarna har uppkommit i samband med en utredning av ett stort antal haschsäljare i området, meddelar Østjyllands Politi, som nu vill varna köparna.

Annons

– Det är helt vanliga människor i Esbjergområdet som har valt att köpa hasch, och därmed har de både direkt och indirekt varit med och stöttat gängmiljön i staden, säger Brian Voss Olsen vid polisen.

Den pågående insatsen mot haschhandeln i staden inleddes efter att 25 gängmedlemmar greps i februari 2019, och ytterligare åtta delgavs misstanke i december.

I brevet som polisen nu skickar ut anges vad mottagaren misstänks för.

Det är olagligt i Danmark att köpa och inneha hasch.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons