Annons

Misstänkt våldtäktsman ännu på fri fot i Umeå

Brott • Publicerad 5 juni 2021
Polisen jagar en misstänkt våldtäktsman i Umeå efter att två kvinnor upprättat en anmälan om brott som ska ha begåtts i en lägenhet. Arkivbild.
Polisen jagar en misstänkt våldtäktsman i Umeå efter att två kvinnor upprättat en anmälan om brott som ska ha begåtts i en lägenhet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen jagar en misstänkt våldtäktsman i Umeå efter att två kvinnor gjort en anmälan under morgonen. Polisen skriver på sin hemsida att det dock endast rör sig om en målsägande.

Brottet ska ha begått i en lägenhet. Gärningsmannen är för dem okänd, skriver polisen på sin sajt.

Annons

"Polisen har varit på plats för förhör och spårsäkring. I nuläget finns ingen person frihetsberövad. Utredningen fortgår", säger Oscar Alm, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Västerbotten.

Polisen uppger för Västerbottens-Kuriren att det finns ett tydligt signalement på gärningsmannen och att utredningen fortgår.

Misstankarna rör våldtäkt och hemfridsbrott.

– Vi har upprättat en anmälan om hemfridsbrott och det kan handla om att man antingen olovligt trängt sin in i eller kvarstannat i någons bostad, säger Maria Linné, presstalesperson hos polisen, till tidningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons